Teller ned til Snødronningen

LOVER DRAMA OG HUMOR MED TEATERKRÅKENE. Fra venstre Mari Vegardsdatter Sommerstad (Snødronningen), Martin Andresen (Kai), Erle Sofie Fonneland Sandberg (Gerda) og Iver Alne Bolin (Kråka) er sentrale i Teaterkråkenes nye oppsetning som har premier e på Verket Scene 27. oktober.
LOVER DRAMA OG HUMOR MED TEATERKRÅKENE. Fra venstre Mari Vegardsdatter Sommerstad (Snødronningen), Martin Andresen (Kai), Erle Sofie Fonneland Sandberg (Gerda) og Iver Alne Bolin (Kråka) er sentrale i Teaterkråkenes nye oppsetning som har premiere på Verket Scene 27. oktober.

– Hun har nok en skrue løs, mener Mari Vegardsdatter Sommerstad om Snødronningen som hun spiller i årets oppsetning med Teatekråkene. Rollefigurene Kai, Gerda og Kråka nikker bekreftende. Dronningen er ondskapsfull, men heldigvis er det mange gode krefter som tar opp kampen mot henne.

Kulde og ondskap møter godhet og omsorg i et fartsfylt drama når Teaterkråkene ønsker velkommen til Snødronningen på Verket Scene i høst. Mari og resten av Teaterkråkene har vært i gang med øving siden før sommerferien og nå intensiveres terpingen på replikker, sang og dansenummer frem til den store premieren 27. oktober.

– Publikum kan glede seg et stykke med både humor og drama, forteller Mari som sammen med medspillerne Erle Sofie Fonneland Sandberg, Iver Alne Bolin og Martin Andresen har tatt en pause fra øvelsene for å fortelle litt om stykket de er med i.

– Handlingen er basert på H. C. Andersens eventyr som det også er blitt laget en ganske kjent film av, smiler Martin og serverer dermed et understatement av dimensjoner. Filmen Frozen eller Frost på norsk, som er inspirert av Snødronningen, er en publikumssuksess av dimensjoner. I Teaterkråkenes oppsetning blir unggutten Kai spilt av Martin tatt til fange av den onde Snødronningen og holdt til fange i isslotten hennes. Men Kais bestevenn Gerda, spilt av Erle, gir ikke opp håpet om å finne kameraten og legger ut på en eventyrlig reise for å redde Kai.

Fargerike karakterer

– Gerda er modig og omsorgsfull og ser det beste i folk rundt seg. Hun representerer det gode, forteller Erle. Med seg på reisen har hun den trofaste følgesvennen Kråka, spilt av Iver. Denne snodige figuren er velmenende og hjelpsom, men akk så språkforvirret. Det blir det mye humor av.

– Han plukker stadig med seg ordbøker og forsøker å kommunisere med dem han møter med det språket han har for hånden. Det blir mye forviklinger, forteller Iver.

I tillegg til disse fire bærende karakterene i stykket inneholder Snødronningen et rikt persongalleri – blant annet et barokkhoff, en helt ”amazing” hertug fra Amazia, et knippe innsmigrende blomster, et kobbel med smådjevler og røvere og en haug med andre pussige figurer.

SNØDRONNINGEN PASSER FOR BÅDE SMÅ OG STORE. Snødronningen byr på flotte kostymer, nydelig musikk og skuespill av beste Teaterkråkemerke.
SNØDRONNINGEN PASSER FOR BÅDE SMÅ OG STORE. Snødronningen byr på flotte kostymer, nydelig musikk og skuespill av beste Teaterkråkemerke.

Familieforestilling

– Det er et stykke som passer for hele familien, mener Mari og resten av gjengen og ønsker publikum velkommen til Verket i oktober. Spilledatoene er 27., 28., og 29. oktober, samt 1., 2., 3., og 4. november. Billetter kan kjøpes hos Ticketco.