Martin er Teaterkråkenes nye regissør

NYTT FJES: Regissør Martin T.B. Thomas er ny av året på Teaterkråke-laget. Han gleder seg til Snødronningen på Verket.
NYTT FJES: Regissør Martin T.B. Thomas er ny av året på Teaterkråke-laget. Han gleder seg til Snødronningen på Verket.

Regissør Martin T.B. Thomas er et nytt tilskudd til det kunstneriske teamet rundt Teaterkråkene. Sammen med koreograf Marita Helen Hansen står han i spissen for årets oppsetning Snødronningen på Verket Scene.

”Ganske gammel i sinnet og ung i kroppen”, er karakteristikken Teaterkråkenes nye regissør gir seg selv. Den blide karen med capsen på snei har betydelig erfaring fra film- og teaterarbeid, blant annet kortfilmproduksjon og en spillefilm, i tillegg til teateroppsetninger. Denne høsten er det altså Snødronningen med Teaterkråkene i Moss som preger timeplanen til Martin.

Høyt ambisjonsnivå

– Jeg har jobbet med barne- og ungdomsteater tidligere også, blant annet i Jessheim. Og jeg har satt opp revyer på videregående skoler i Oslo, forteller regissøren som var godt kjent med Teaterkråkene i Moss fra før:

– Teaterkråkene har vært på radaren min en stund, og jeg har sett de tre siste produksjonene. Det er høyt ambisjonsnivå, og det sammenfaller godt med min filosofi. Barna og ungdommene er herlige å jobbe med, og den stå-på-viljen som samtlige voksne bidrar med, gjør det til en veldig givende plass å være, sier Martin.

GODT SAMARBEID: Martin T.B. Thomas og koreograf Marita Helen Hansen har jobbet sammen på flere oppsetninger tidligere.
GODT SAMARBEID: Martin T.B. Thomas og koreograf Marita Helen Hansen har jobbet sammen på flere oppsetninger tidligere.

Alle skal være stolte

Han er opptatt av at alle i produksjonen er like viktige og at alle skal være stolte av resultatet.

– Det er resultatet som er målet. Og det skal bli så bra som mulig!

Samarbeidet med koreograf Marita Helen Hansen er godt etablert etter flere tidligere fellesprosjekter: – Vi jobber veldig bra sammen, har fin dynamikk og er gode til å kaste ball. Martin har mange ideer på koreografifronten, og det er godt med to hoder innimellom, sier koreografen som er med på sin fjerde oppsetning med Teaterkråkene.

Inspirert av Frost

De er begge fulle av lovord om høstens oppsetning:

– Vidar Magnussen og Julian Berntzen har skrevet en utrolig morsom versjon av H.C. Andersens eventyr Snødronningen, hvor det er god plass til rare sprell og påfunn, forteller Martin.

– Musikken er fantastisk i år, og det er masse humor i koreografien. Jeg føler innimellom at det blir inspirasjon både fra Frost, Book of Mormon og Sister Act i denne oppsetningen, supplerer Marita.

I ukene fremover blir det stadig mer intens øving frem mot premiere på Verket Scene 27. oktober. Skifte av spillested fra Parkteatret skremmer ikke Martin og Marita. Tvert i mot.

– Det blir gøy, mener de to som gleder seg til å vise frem Snødronningen til publikum.