Norgespremiere – hvor kult er ikke det?

marita-og-harald-loserville
LOSERVILLE: Regissør Harald Engan og koreograf Marita Hansen setter opp sin andre forestilling med Teaterkråkene. Denne gangen er det Norgespremiere på Loserville.

Det er stor stas å jobbe mot en Norgespremiere i Moss, synes regissør Harald Engan og koreograf Marita Hansen som setter opp Loserville med Teaterkråkene i oktober. – Det blir våre ord, vår koreografi og våre regi for første gang – det er ordentlig kult!

At stykket i tillegg er godt skrevet og har skikkelig bra musikk, er med på gjøre regissøren og koreografen ekstra entusiastisk til høstens Teaterkråkeeventyr:
– Loserville byr på et litt uvanlig musikalsk univers til å være musikal. Leken og stilig pop-punk, som treffer aktørene, forteller Harald Engan.

Nørdete Loserville

Stykket skiller seg også fra andre musikaler ved at det klarer å kombinere et «nørdete» landskap, med et «nørdete» musikkunivers. Det er rett og slett nørdete,
ifølge regissøren.
– Og det er vi alle. Vi har alle en nørd i oss, på en eller annen måte. Jeg mener Loserville tør å ta tak i mennesket; dets svakheter og sårbarheter på en måte som få andre musikaler gjør. Dette fremstilles gjennom masse humor i stykket.

huskebildeendelig
MYE MORO: Hardt arbeid, men også mye moro når Harald Engan og Marita Hansen jobber med Loserville og Teaterkråkene.

Ut av Loserville

Teaterkråkenes nye forestilling har handling fra 70-tallet og byr på et sjarmerende tilbakeblikk til tiåret da internett og StarWars bare var fantasispinn og ideer. Nettopp det spiller en sentral rolle i handlingen. Vi røper ikke mer – men Star Wars-entusiaster har en hel del å glede seg til.
Men hvorfor heter stykket Loserville, egentlig?
– Tittelen Loserville er et begrep, en tilstand – et «sted» man er. Karakterene bruker begrepet når alt er som verst i forestillingen. Når ingenting går veien, og livet er ordentlig kjipt. Da er du i Loserville. Så tennes håpet – og låta «Billetten ut av Loserville» avslutter første akt. Det eneste de vil, er å komme seg ut av denne tilstanden, dette «stedet» – ut av Loserville. Men gjør de det? spør Harald Engan.

Gøy med noe nytt

Det har vært både utfordrende og gøy å gjøre Loserville norsk og «teaterkråkersk» med mye hard jobbing gjennom sommeren.
– Det vanvittig gøy å kunne tafse og kna i helt nytt materiale – som man selv har oversatt. Man får et helt spesielt eierskap til det, sier regissøren, som synes det er helt strålende at stykket ikke er så kjent for mange. «Klassikerne», de kjente, store, er gjort en million ganger.
– Tenk å kunne presentere noe helt nytt! Folk må bare tørre å gå og oppleve nye ting. Det er så viktig å la seg inspirere av nye ting – både som kunstner og som publikum. Vi bør gjøre mer nytt! mener regissøren entusiastisk.

Det blir fett!

22. oktober har Loserville premiere på Parkteatret. Teatertruppen er nå i en intensive øvingsperiode. Regissør og koreograf forteller om en knallhard prosess, der det jobbes «nesten med skylapper» for at fundamentet for forestillingen skal komme på plass.
– Det er tungt arbeid, men også kjempegøy. Aktørene er inspirert, og etter en laaang sommerferie, er nå foten til de grader på gasspedalen, ifølge de to som lover en forestilling full av sjarm og overraskelser:
– Det blir masse røyk, masse farger, uforutsigbare stunt og sprell – samt tidenes nørdeband. Et band du aldri har sett makan til. Det blir fett!