Da Valborg møtte Valborg

valborg
Mye å snakke om: Valborg senior (Maren Eikli Hiorth) møter Valborg junior (Engla Aldar) sammen med to andre representanter for «jentegjengen»: Amalie Sunde (t.v.) og Emma Heiberg.

Det ble et hyggelig møte mellom to generasjoner Valborg etter forestillingen på Olsenbanden Jr. på Cirkus i helgen. 

Maren Eikli Hiorth har spilt rollen som Valborg i to Olsenbanden Jr. filmer og i sceneversjonen av Olsenbanden Jr. på Cirkus på Oslo Nye. Søndag satt hun i salen på Parkteatret sammen med pappa Arne Hiorth og gledet seg over en ny versjon av Valborg og alle de andre Olsenbanden-karakterene. Etter teppefall møtte hun skuespillergjengen til en prat ved scenekanten. Det var stas for Engla Aldar som spiller Valborg i høstens oppsetning på Parkteatret, og for alle de andre Teaterkråkene.

Fikk gåsehud

Senior-Valborg var full av lovord om de unge skuespillernes prestasjoner:

-Det er en forestilling med kjempetrøkk. Jeg er veldig imponert over innsatsen, strålte Maren og ga honnør både til skuespillerprestasjoner, koreografi og sang.

12177137_10156003864180467_1042685698_o
Et knippe kråker og Valborg senior. Et hyggelig møte ved scenekanten etter forestillingen med Olsenbanden Jr. på Cirkus.

– Den lommelyktscenen i åpningen var utrolig imponerende. Jeg fikk gåsehud. Og sangnummeret med den lille jenta som er forelsket i Benny, der måtte jeg felle en tåre, altså, innrømmet Maren som i dag studerer regi ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Det gjør at hun har et ekstra øye for regien i stykket.

Fine regigrep

– Det er tatt gode, regimessige grep her som funka kjempebra. Oppsetningen er tilført nye elementer som gjør den til noe eget, mente Maren.

valborg 2
«Jentegjengen» stråler med Maren Eikli Hiorth som har spilr Valborg i to Olsenbanden Jr.-filmer og en teateroppsetning med Olsenbanden Jr. på Cirkus.

Selv ga hun seg med skuespill etter innspillingen av filmen om Olsenbanden Jr. og Sølvgruvens hemmelighet. Det var oppfølgerfilmen til  Olsenbanden Jr på Cirkus. I begge filmene spilte Maren Valborg.

– Men det var med teateroppsetningen av Olsenbanden Jr. på Cirkus på Oslo Nye det begynte, fortalte hun til Teaterkråkene som hadde mange spørsmål til Valborg senior. Det ble utvekslet erfaringer både om spenninger ved å være med auditions, om venting når man er med øvinger og masse annet.