– Dette blir helmaks!

Olsen 1
Olsenbanden Jr gleder seg til premiere. Det blir helmaks! Fra venstre Martin Andresen (Kjell), Kyrre Fretheim Walle (Benny) og Eskil Roos Mangrud (Egon)

Den ene går stadig rundt og tenker på replikker. Den andre nynner gjerne på sangene i skolegården. Og tredjemann? Han lurer på om det blir småkleint å kysse Valborg. Møt en snart premiereklar Olsenbanden Jr.

– Jeg kjenner premierenervene litt i magen nå, asså.

– Hæ??? Nei, nei. Dette går så bra, så.

Replikkvekslingen mellom Kjell, også kjent som Martin Andresen (13), og Benny, ellers kjent som Kyrre Fretheim Walle (14), er ganske typisk for karakterene de skal spille i Teaterkråke-oppsetningen Olsenbanden Jr på Cirkus. Kjell er akkurat slik vi kjenner ham, en antihelt i småbekymret innpakning, mens Benny er tilsvarende kronisk positiv.

– Benny forsøker alltid å få opp stemningen, sier Kyrre og beskriver en evig optimist som han føler et ikke ubetydelig slektskap til.

– Og jeg kan føle empati for Kjell. Han er ikke så tøff på utsiden, men inni er han den kuleste, mener Martin.

Målbevisst Egon

Hva så med Egon Olsen?

– Vi har litt til felles, mener Eskil Roos Mangrud (12) som spiller Olsenbandens oppfinnsomme lederskikkelse. Blant annet er det meste av Egon-kostymet hentet fra Eskils garderobe. Han liker godt at rollefiguren hans er en målbevisst type, som alltid vet hva som trengs og som passer på både seg selv og vennene sine.

Olsen 2
Til daglig er de skoleelever på Bytårnet og Hoppern skoler, men i disse dager er de minst like mye Olsenbanden Jr. Veldig moro, mener fra venstre Martin (Kjell), Eskil (Egon) og Kyrre (Benny).

Hovedrollene i høstens oppsetning av Olsenbanden Jr. på Cirkus er en spennende utfordring, synes de tre. Og en klar overgang fra fjorårets Peter Pan-forestilling. Da var de alle tre helt ferske i Teaterkråkene og spilte mindre roller. – Jeg hadde en replikk i fjor, sier Martin. I år er det mange, mange flere.

Gleder seg til øving

Det innebærer mye tekst som skal læres, og mange scener som skal øves inn. Hvordan har de tre karene fått til det?

-Jeg har lest mye tekst med mamma, forteller Eskil. – Også har vi fått mye hjelp av Mats og Harald, forteller de tre. Mats er regiassistent med etternavnet Gukild, godt kjent som Teaterkråke-skuespiller fra tidligere oppsetninger. Harald – med etternavnet Engan – er Teaterkråkenes nye regissør. De har instruert og veiledet Egon, Kjell, Benny og alle de andre skuespillerne i et stadig mer intenst øvingsregime frem mot premieren 24. oktober. De siste ukene har alle kvelder og helger blitt tilbragt på Parkteatret. Det tar tid å lage teater, men det er utrolig moro, ifølge Olsenbanden Jr.

– Jeg gleder meg til å komme hit på øving og treffe resten av gjengen, forteller Kyrre.

 Kom, se og le

Med bare dager igjen til premieren flagrer sommerfuglene i magen. Kyrre er spent på hvordan det går med sprettertskytingen, Eskil gleder seg til å fly, og Martin lurer litt på denne kyssescenen med Valborg, blir det kleint, lissom? Vi tror det blir morsomt og temmelig helmaks, både for Egon, Benny, Kjell og resten av Teaterkråkene. Og ikke minst for publikum på Parkteatret. Kom og se selv, og sjekk gjerne smakebiter fra forestillingen på moss-avis.no og Radio P5.