Helmax med Olsenbanden Jr.

Glad koreograf ved scenekanten. Marita Hansen er strålende fornøyd både med valg av stykke og dansegleden til Teaterkråkene.

Ta en dose Peer Gynt, en dæsj Great Garlic Girls, legg til litt Åge Sten Nilsen, krydre med hip hop og – hold deg fast – cheerleading og du favner litt av bredden til Teaterkråkenes nye koreograf Marita Hansen.

Det var en ting som festet seg spesielt da Marita Hansen ble introdusert for Teaterkråkene i høst. Sa hun ikke noe om cheerleading? Jo, ganske riktig. Den ferske Teaterkråke-koreografen er også trener ikke bare for Norgesmestere, men Europamestere i cheerdance. Det kan komme godt med når spretne dansetrinn i Olsenbanden Jr. på Circus skal øves inn. Alt i alt har Marita bred og variert koreograferfaring å støtte seg til når hun i høst har tatt Teaterkråkene inn under sin myndige, men stadig like smilende ledelse.

koreograf 3
Marita Hansen og regissør Harald Engan har satt opp flere stykker sammen og samarbeider godt.

Hun er også vant til å jobbe i tospann med regissør Harald Engan. De har satt opp flere oppsetninger sammen de siste årene.

Vil tilføre danseglede

Marita, som opprinnelige kommer fra Lørenskog, er utdannet ved Den Norske Balletthøyskole. Denne høsten pendler hun mellom Oslo og øvingene med Teaterkråkene i Moss. Møtet med de unge skuespillerne har vært en hyggelig opplevelse, ifølge koreografen:

koreograf 1
Danseglede er stikkord for Marita Hansens koreografi i Olsenbanden Jr. Hun ønsker koreografi som alle kan mestre, men som samtidig utfordrer skuespillerne.

– Skuespillerne utrolig flinke og positive. De gir så mye energi når man er sammen med dem, og de tar imot koreografi med iver! Det er så gøy å se at de står og øver i gangene og ute på parkeringsplassen etter at øvelsene er ferdig, forteller Marita. Ambisjonen hennes er å få til koreografi som alle kan mestre, men samtidig utfordre skuespillerne:

– Jeg håper at jeg tilfører masse danseglede og at jeg kanskje klarer å pushe dansen til ett høyere nivå i år, sier hun.

Jeg håper at jeg tilfører masse danseglede.

Søkte hjelp på Netflix

Det er nytt å jobbe med et så stort ensemble som Teaterkråkene, og Marita forteller at hun var spent på hvordan det ville fungere:

– Jeg tenkte at det kom til å bli veldig utfordrende og vanskelig i forhold til plass på scenen og formasjoner i koreografien. Men nå etter at jeg har blitt kjent med gjengen og kommet godt i gang, synes jeg det fungerer veldig bra!

Hun har et nostalgisk forhold til de gamle Olsenbanden-filmene. Juniorversjonen har hun blitt kjent med nylig:

– Jeg måtte finne fram alle filmene med Olsenbanden Jr. på Netflix da jeg fikk vite at vi skulle sette opp Olsenbanden-musikal, forteller hun. Valget av manus er hun godt fornøyd med.

Jeg gleder meg som en unge.

– Det er utrolig morsomt og spennende å jobbe med. Jeg gleder meg som en unge fra uke til uke når jeg kan jobbe med de forskjellige delene og koreografien!